Wespen verdrijven: zo werkt het natuurlijk en veilig

Tuinieren

Getest en goed bevonden: Wespen kunnen worden verdreven met een zeer fijne waternevel. Dit signaleert regen en laat de insecten naar hun nest vluchten.

Mollige, sappige perziken aan de boom, pruimentaart op het bord, de grill staat op het punt te worden aangestoken – de zomer kan zo mooi zijn! Maar wie zit er aan tafel zonder uitnodiging? Draait om hoofd en kind? Wespen kunnen niet alleen onaangenaam zijn, maar ook gevaarlijk voor mensen met een allergie. Maar wat te doen? wespen wegjagen.

Wespen zijn op zoek naar eiwitten en suikers voor hun kroost en hebben een zeer fijn reukvermogen. Ze vliegen doelbewust naar rijp fruit, vlees en desserts en ook naar ons gezicht als we hebben gegeten.

Wild met je armen zwaaien of erop blazen is geen goed idee, omdat dit de insecten vaak agressief maakt. Bovendien draaien ze zich meteen om en vliegen de volgende “aanval”. Wespen mogen natuurlijk ook niet gedood worden, zij hebben een vaste plek ina de natuur en verslinden enorme hoeveelheden (schadelijke) insecten. Iets heel eenvoudigs blijkt succesvol te zijn: een fijne waterstraal richting de wesp. Hij geeft het dier een teken: het regent. De wesp volgt zijn instinct, vlucht zijn nest in en komt niet meteen terug.

Wel is het belangrijk om een ​​spuitfles te gebruiken die garant staat voor een zeer fijne spuitnevel. Als de waterstraal te sterk is en grote druppels heeft, kan het tegenovergestelde worden bereikt: de wespen moeten eerst landen om hun vleugels te drogen.

Daarom gebruik ik gewone handspuit, die ik overigens kocht bij Andriez, een goedkopere online winkel. Het is ideaal om insecten af ​​te weren. Want dankzij het messing mondstuk produceert de spuitfles die fijne spuitnevel die de wespen verjaagt en ze niet ongeschikt maakt om te vliegen. Tegelijkertijd voorkomt de geringe waterlekkage dat het hele gebied nat wordt. Ik probeer de wesp altijd te beslaan als hij nadert of als hij zijn eerste rondje maakt.

Wespen verdrijven: zo werkt het natuurlijk en veilig
Schuiven naar boven