Wanneer heb je een incassodienst nodig?

Deurwaarder

Uw bestelsituatie is goed. Maar hoe zit het met openstaande facturen? Lees hier wanneer je een incassobureau moet inschakelen en waar je op voorhand rekening mee moet houden.

Openstaande facturen leggen kapitaal vast

Op een gegeven moment zal het voorbij zijn. De klant betaalt zijn rekeningen niet. De openstaande claims stapelen zich op. Als uw aanmaningen geen resultaat opleveren en uw eigen bedrijf hierdoor zelfs in de problemen komt, is het tijd om uiterlijk een incassobureau in te schakelen. Onbetaalde rekeningen zijn immers niet alleen vervelend, ze leggen ook kapitaal vast, waardoor het bedrijf niet genoeg geld heeft voor nieuwe investeringen.

Schakel incassobureaus in en voorkom openstaande vorderingen

U kunt op voorhand aan bepaalde signalen herkennen dat uw zakenpartner in financiële moeilijkheden is geraakt en u daarop wapenen. Incasso dienstverleners zoals Creditreform ondersteunen hierbij en begeleiden de bedrijfsprocessen van hun klanten voordat er problemen ontstaan. Dit varieert van ongeveer

  • het verstrekken van zakelijke informatie,
  • via bepaalde scoringsprocedures
  • aan het optimaliseren van debiteurenbeheer,
  • Factoring of krediet- en borgstellingsverzekering.

Wanneer is het juiste moment om een ​​incassobureau in te schakelen? Of het nu gaat om handel, dienstverlening of ambacht, veel bedrijven wachten te lang voordat ze een incassobureau om hulp vragen. Ook zonder voorafgaande aanmaning kunnen bedrijven een incassobureau inschakelen om hun eigen boekhouding te ontlasten. In dat geval kunt u de kosten die hieruit voortvloeien, de zogenaamde verzuimschade, echter niet op de debiteur verhalen. Het is daarom raadzaam om jezelf vooraf te waarschuwen. Dit geeft uw debiteur de mogelijkheid om aan zijn verplichting te voldoen.

U kunt aanmaningen sturen zodra de klant in gebreke is met betalen. En dit is het geval na een periode van 30 dagen. Als de aanmaningen geen resultaat opleveren, is het raadzaam contact op te nemen met een incassobureau. Een goede aanmaning is echter een complexe zaak. Incassobureaus zoals Creditreform bieden hun klanten daarom ook een aanmaningsservice en nemen de correspondentie met de debiteur op zich.

Wie kan incasso uit handen geven?

In principe kan iedereen die openstaande schulden heeft en ondersteuning nodig heeft bij het incasseren, bij een incassobureau terecht – of het nu gaat om een ​​particulier of een ondernemer.

Bij welke schuldenlast is het de moeite waard om een ​​incassobureau in te schakelen?

Een vraag die veel schuldeisers bezighoudt, is de hoogte van de vordering. Wanneer loont het om een ​​incassobureau in te schakelen? Het volgende is van toepassing: Er is geen minimumbedrag waarboven claims kunnen worden ingediend.

Informeer desondanks bij het door u gekozen incassobureau of zij een minimale bijdrage adviseren. Als u het niet zeker weet, moet u het volgende overwegen: U hebt een service geleverd waarvoor geen retourservice was. Ook kleinere factuurbedragen tellen op. En elke onbetaalde vordering kost onnodig geld. Overigens kun je bij eenincassobureau.nl ook vrijblijvend meer informatie vragen.

Wanneer heb je een incassodienst nodig?
Schuiven naar boven