Hierdoor blijven smartwatches zo lang mogelijk bruikbaar

Watch

Zogenaamde smartwatches worden steeds populairder. De intelligente horloges dienen als verlengstuk van uw eigen smartphone en bieden vele functies die het dagelijks leven comfortabeler kunnen maken. Ze brengen hun drager op de hoogte van inkomende oproepen en ontvangen berichten en kunnen hun functie, net als smartphones, naar eigen wens en voorkeur uitbreiden met een groot aantal apps. Om ervoor te zorgen dat gebruikers zo lang mogelijk van hun wearables kunnen genieten, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Smartwatches, dit is gevoelige technologie die op een armband wordt gedragen. Niet alleen bij een zeer sportieve en actieve levensstijl kan dit veel risico’s met zich meebrengen voor de intelligente horloges. Zelfs eenvoudige dagelijkse activiteiten kunnen hun valkuilen hebben voor de kleine apparaten. Chemicaliën in zeep, crèmes, parfums en andere cosmetica kunnen de behuizing of het display aantasten en zo de functionaliteit en levensduur beperken. Wearables mogen daarom niet direct na het aanbrengen van cosmetica worden aangetrokken.

Een screenprotector minimaliseert niet alleen het contact tussen het scherm en chemicaliën, maar beschermt het toestel ook tegen schade door vallen. Hierdoor blijft het display zo lang mogelijk intact en krasvrij. Als alternatief kan ook een vloeibare screenprotector worden gebruikt als er geen geschikte film voor uw eigen model kan worden gevonden of de gebruiker geen film wil gebruiken.

Schoon ding: goed schoonmaken is het allerbelangrijkste

Om ervoor te zorgen dat smartwatches zo lang mogelijk meegaan, moeten de apparaten ook regelmatig worden schoongemaakt. Anders kunnen de slimme horloges niet alleen snel muteren in een broeinest van bacteriën, maar kan hun functionaliteit ook worden beperkt door vuil en roet. Bij normaal gebruik is een keer per maand schoonmaken van het apparaat voldoende. Een smartwatch bestaat uit meerdere onderdelen die door verschillende materialen verschillend onderhoud vragen. Om de verschillende onderdelen van de wearable zo grondig mogelijk schoon te maken, dient deze daarom uit elkaar te worden gehaald. Afhankelijk van het onderdeel kan de mate van vervuiling variëren.

Met name het scherm wordt door het touchscreen al snel een vette bedoening. Vetvlekken zijn eenvoudig te verwijderen met een microvezeldoek. De behuizing kan ook met de doek worden gereinigd.

Polsbandjes van rubber of siliconen kunnen ongeveer 15 minuten in warm water en soda worden geweekt en daarna worden afgeveegd. Als de band van leer is, kan deze met water worden afgewassen en af ​​en toe met leervet worden ingesmeerd. Als de smartwatch een metalen armband heeft, wordt het schoonmaken iets moeilijker, omdat deze meestal uit veel kleine schakels bestaan. Lauwwarm zeepwater of een mengsel van water en soda, een pluisvrije doek en een beetje geduld kunnen ook metalen armbanden weer schoon krijgen. Als alternatief kan het reinigen van metaal ook technischer worden benaderd: Ultrasone reinigingsapparaten reinigen niet alleen sneller, maar ook betrouwbaarder.

Een smartwatch bestaat vaak niet alleen uit een dichte kast en armband, maar heeft ook knoppen waar stof en vuil aan vast kan komen te zitten. Dergelijke ophopingen kunnen meestal eenvoudig worden verwijderd met een vochtig wattenstaafje.

In onze Top 5 Smartwatches kun je bekijken welk model een accu heeft die langer meegaat, of een vervangbaar armband,

Hierdoor blijven smartwatches zo lang mogelijk bruikbaar
Schuiven naar boven