Buiten de deur eten? Zo maak je een gezonde keuze

Buitenshuis eten

Kies je keuken

Kijk indien mogelijk of je het restaurant of type keuken kunt kiezen. Als je naar een restaurantketen gaat, zullen de meeste van hen online voedingsinformatie voor hun menu verstrekken, wat betekent dat je gemakkelijk je eten kunt volgen en gezondere keuzes kunt maken. Als je niet naar een keten gaat, kun je altijd kiezen voor een gezondere keuken. Veel restaurants bieden een gezonde optie op hun menukaart, maar sommige restaurants bieden natuurlijk meer gezond eten aan, waardoor je een grotere variatie aan goede keuzes hebt. Bijvoorbeeld: Oosterse keukens zoals Vietnamees en Japans bieden gerechten op basis van soep en hebben de neiging om minder olie te gebruiken bij het koken (pho en sushi zijn enkele van de gezondste voedingsmiddelen die worden aangeboden), terwijl andere restauranttypes, zoals Amerikaanse grillrestaurants of fastfood restaurants, Heb menu’s vol met vet beladen voedsel (denk aan hamburgers, milkshakes, friet).

  • De beste opties zijn meestal oosters (blijf bij Thais, Japans en Vietnamees, aangezien Chinees en Koreaans vaak meer vette, zware gerechten hebben) en mediterraan (veel verse salades en gegrild vlees in Turkse of Griekse restaurants).
  • Naarmate gezond eten populairder wordt, is er een overvloed aan restaurants en cafés die zich specifiek richten op de meer gezondheidsbewuste bevolking.

Als u op dieet bent, weet u welke voedingsmiddelen gezond zijn. Probeer zoveel mogelijk vast te houden aan voedingsmiddelen die representatief zijn voor wat u normaal eet als onderdeel van uw gezonde voeding.

Hoofdgerecht

  • Goede opties zijn gegrild vlees of vis, salades en heldere soepen op basis van bouillon. Sommige restaurants bieden complexe koolhydraatopties, zoals zoete aardappel en bruine rijst. Sobanoedels zijn ook volkoren als je van plan bent de Aziatische keuken te eten.
  • De meeste restaurants komen graag tegemoet aan verzoeken van klanten; zodat u tijdens het koken geen olie kunt vragen en een dressing voor uw salade.
  • Vermijd alles wat gefrituurd is; en je kunt ook vragen om je kant te ruilen voor een salade als je koolhydraten probeert te vermijden.

Nagerecht

Als je echt een toetje wilt, kies dan voor een lichtere optie zoals vers fruit en sorbet. Frozen yoghurt is een echte aanrader als lekker, vetarm toetje!

Drankjes

Wat drankjes betreft, vermijd sappen of cocktails omdat ze veel suiker bevatten en weinig voedingswaarde hebben; kies in plaats daarvan voor light frisdrank of water. Bruisend water is ook een verfrissend alternatief.

Alcoholische drankjes

Probeer deze te vermijden aangezien het lege calorieën zijn; maar als je dat doet, kies dan voor een heldere geest met een light frisdrank-mix (bijv. Gin en slanke tonic, wodka en light frisdrank) – in tegenstelling tot likeuren en cocktails.

Plezier

En, niet te vergeten, plezier is heel belangrijk. Misschien is een compleet concept wat voor je. Kijk eens bij Puur top.nl.

Buiten de deur eten? Zo maak je een gezonde keuze
Schuiven naar boven